Garnalen en aardappelen uit de oven
Heey dames, ik had gisteren garnalen met aardappels, salade en een sausje gemaakt.
Voor de garnalen:
- Garnalen
- Uitjes
- 1 teentje knoflook
- Chilipoeder
- Kurkuma
- Zout en peper
Voor de aardappelen:
- Aardappelen
- Paprikapoeder
- Sumak (Turkse zure kruiden)
- Gedroogde rode peper
- Gedroogde koriander
- Zout en peper
Voor de saus:
- Yoghurt
- Beetje mayonaise (ong. 1 el)
- Beetje koriander of munt, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 citroen
- Zout
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een pan. Doe vervolgens de garnalen erbij. Breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en een heel klein beetje kurkuma. Bak het niet te lang, anders wordt het echt hard! Voor de aardappelen meng je deze met zout, peper, paprikapoeder, sumak, gedroogde rode peper en gedroogde koriander.
Bak de aardappels in de oven voor ongeveer 45 minuten op laag temperatuur. Voor het sausje meng je alles door elkaar. Zodra alle gerechtjes klaar zijn, serveer je het op een bord.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like