Gebakken kwarktaart

Gebakken kwarktaart

Damess! Ik heb een heerlijke gebakken kwarktaart recept voor jullie. Het originele recept is Frans, ooit had ik die in België gegeten. Ik denk er nog steeds aan haha. Het resultaat hiervan is heerlijk luchtig en een licht gebak dat niet als een blok beton op je maag valt. Het is de moeite waard! Ik ben achter het recept gekomen en deel het graag met jullie.

Voor dit recept gebruik je een bakvorm van 20cm of een vlaai bakvorm. Kruimeldeeg voor hartige taarten heb ik kant en klaar gekocht. Ik heb het zelf in België gehaald, het heet ‘Pâte brisée’ en als het goed is verkopen ze die ook bij de AH!

Ingrediënten:

 • Hartige taartdeeg (zelfgemaakt of gekocht)
 • 4 eieren
 • 150 gr suiker
 • Scheutje vanille aroma
 • 45 gr maizena
 • 500 gr magere Franse kwark
 • 250 gr crème fraiche
 • Halve citroen, geraspt

Bereidingswijze:

Splits de eieren, klop de eiwit stijf en zet het apart. Klop de eidooiers en de suiker met een garde. Voeg een scheutje vanille aroma en maizena, roer alles goed door elkaar. Rasp een halve citroen op het beslag. Voeg de kwark en meng alles door. Daarna voeg je de creme fraiche toe, weer even mengen en als laatst de eiwit die je had geklopt. Schep alles zachtjes door.

Leg het deeg goed in de bakvorm. Giet het mengsel erin, bak het op 180 graden voor 60 minuten of wanneer die goudbruin is. Wanneer je de kwarktaart uit de oven haalt dan is die nog bibberig, zo hoort die ook! Als de kwarktaart afgekoeld is laat je die opstijven in de koelkast.

Ik heb het zelf een nachtje in de koelkast laten opstijven, maar 3 uurtjes is wel voldoende. Strooi bij het opdienen er poedersuiker bovenop of versier naar eigen wens.

Ik heb er ook een keer voor gekozen om de cheesecake met fruit te decoreren. De keuze is aan jou, het is maar wat je lekker vindt! I.p.v. hartige taartdeeg kun je ook een taartbodem maken van 400 gram gemalen maria biscuit en 250 gram gesmolten boter. Dit goed mengen en op de bodem van de bakvorm verspreiden en platdrukken. De bakvorm was 26cm.


6 reacties

 1. Monique geplaatst op februari 13, 2018 Beantwoorden
  Kun je als dan geween een springvorm gebruiken als je de bodem van Mariakoekjes maak?
  1. Ramadan Recepten geplaatst op februari 13, 2018 Beantwoorden
   Ja hoor, geen enkel probleem :)
 2. De smet geplaatst op februari 15, 2018 Beantwoorden
  Moet de creme fraiche ook eerst opgeklopt worden of niet?
  1. Ramadan Recepten geplaatst op februari 15, 2018 Beantwoorden
   Die kun je gewoon zo toevoegen zonder eerst op te kloppen.
 3. J quaedvlieg geplaatst op september 28, 2018 Beantwoorden
  Ik heb de koek met 400 gr koekjes gemaakt maar dat is volgens mij, voor een 26cm springvorm ,wat veel. De bodem vind ik dan te dik. Denk dat 250 gr voldoende is.
 4. Annemarie Jager geplaatst op augustus 6, 2019 Beantwoorden
  Bedankt, ik had geen crème fraiche maar een bakje roomkaas toegevoegd met enkele lepels melk en inderdaad waren de koekjes te veel volgende keer is 175 a 200 gram koekjes wel genoeg. En 20 cm vorm is veel en veel te klein , ik heb een bakvorm van 24 gebruikt en die zat tjokvol. Mooi recept, dankjewel 👌

Geef een reactie