Gebakken lever met rozijnen
Eid Mubarak Taqabell Allah mina wa minkoum! Hoop dat jullie hebben genoten gisteren met familie en vrienden. Hier hadden we gister al lever op. Vandaag meer vlees denk ik. Hebben jullie al van jullie schaapje geproefd? Gebruik voor dit recept lever van een lam, koe of kalf.
Ingrediënten voor lever met rozijnen:
- Lever (hoeveelheid naar eigen keuze)
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1/2 bosje koriander
- 1 theelepeltje paprikapoeder
- 1 theelepeltje kurkumapoeder
- 1 theelepeltje gemberpoeder
- 1/2 theelepeltje peper
- 1/2 theelepeltje zout
- Rozijnen (naar eigen smaak)
Bereidingswijze:
Snipper eerst de ui en tomaat. Doe dit in een koekenpan. Snij de lever in grove stukken, doe dit dan bij de tomaat en ui. Zet de koekenpan dan pas op het vuur met een klein beetje olie.
Als alles begint te koken ga je het al kruiden en doe je de fijn gesneden koriander erbij. Deksel op de koekenpan en laat het dan rustig garen. Na 5 minuten doe je er 1/2 theeglaasje water bij zodat je een lekkere dikke sausje gaat krijgen. Laat het dan 20 minuten op een laag vuurtje garen. Als je lever de juiste gaarheid heeft doe je er een handje rozijnen bij en kun je het opdienen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like