Gebakken wrap met guacamole en tonijn
Ik wil graag mijn enthousiasme delen over het heerlijke recept voor gebakken wrap met guacamole en tonijn. Dit recept heb ik voor het eerst gezien op de website van Kookmutsjes en ik was meteen nieuwsgierig. Het zag er zo smakelijk uit dat ik het meteen wilde uitproberen. Ik heb wel een paar kleine aanpassingen gedaan naar eigen smaak.
Het resultaat was een heerlijke en makkelijke maaltijd die ideaal is als lunch of bij een maaltijdsoepje of salade om het licht te houden. De combinatie van gesmolten cheddar kaas, romige guacamole en tuna melt is echt lekker. En het beste van alles is dat het gerecht binnen 20 minuten klaar is.
Deze gebakken wraps met guacamole en tonijn zijn ideaal voor drukke dagen waarop je weinig tijd hebt om te koken, maar toch wilt genieten van een smakelijke maaltijd.
Gebakken wrap met guacamole en tonijn
Ingrediënten voor 4 wraps
Guacamole:
- 1 avocado
- 1/2 tomaat, in blokjes
- 1/3 ui, fijngesnipperd
- 4 gr verse koriander, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 el limoensap
Tonijnvulling:
- 1 blik tonijn
- 2 el mayonaise
Extra:
- 4 tortillawraps
- 4 plakjes cheddar kaas
- Geraspte kaas
- Roomboter
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de tonijnvulling. Lek de tonijn uit en doe dit in een kommetje. Voeg de mayonaise toe en meng goed. Maak vervolgens de guacamole. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een andere kom. Voeg de fijngesneden ui, tomaatblokjes, limoensap, zout en peper toe. Plet met behulp van een vork alle ingrediënten tot een prakje.
Leg een plakje cheddar kaas op een wrap en schep er vervolgens wat tonijnmengsel op. Lepel er een beetje guacamole op en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Vouw de wrap dicht tot een vierkant of langwerpig pakketje.
Doe wat roomboter in een pan en verhit het op zacht vuur. Bak de wraps aan beide kanten voor enkele minuten totdat de tortilla pakketjes goudbruin zijn. Snijd de pakketjes indien gewenst schuin doormidden voordat je ze opdient
Tips
- Als je van een pittige smaak houdt, voeg dan wat hete saus toe aan de guacamole.
- Serveer de wraps met een licht soepje of een frisse salade om het gerecht wat lichter te maken.
- Probeer de wraps te grillen in plaats van te bakken.
- Gebruik volkoren tortilla’s voor extra vezels.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like