Gebraden kip met olijven en ingemaakte citroen

Gebraden kip met olijven en ingemaakte citroen

Vandaag kippetje met olijven en citroenen

Ingrediënten:

  • 1 kip
  • 3 uitjes
  • 4 à 5 teentjes knoflook
  • Koriander en peterselie
  • Olijven
  • Ingemaakte citroenen
  • Zout en peper
  • Gember
  • Kurkuma
  • Kipbouillonblokje
  • Saffraan
  • Mespuntje kaneel

Bereidingswijze:

Uitjes + knoflook + koriander en peterselie fijnhakken in de keukenmachine. Doe dat in pan met beetje olijfolie en zonnebloemolie. Doe daarbij alle kruiden en mengen en dan de kip in marineren. Dan laat je alles in die pan zet het pan op de vuur en laat het zachtjes pruttelen ongeveer kwartiertje draai de kip om en laat het nog 10 minuten pruttelen daarna haal je de kip uit de pan en leg die op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de kip met beetje kipkruiden (ik gebruik die van de Lidl) en doe de kip daarna in de oven verder garen op 170 à 180 graden. Ik doe de eerste kwartier in oven met folie daarna haal ik folie eraf en laat ik het mooi goudbruine kleur hebben.

Intussen laat je de marinade verder garen tot een dik papje dan kun je die uitzetten, haal de vruchtvlees van de citroenen uit en snij die citroentjes in reepjes. De olijven even in warm water opzetten en uitspoelen. Zelf kook ik de citroenen 1 minuut in water dat ze lekker zacht zijn (moet niet). Als je de kip gaat opdienen de marina opwarmen, doe daar de olijven dan bij en de citroenen en dan opdienen met kip.

marokkaanse-kip-olijven-ingemaakte-citroen


2 reacties

  1. senna geplaatst op augustus 21, 2015 Beantwoorden
    Moet je de kip met kruiden niet eerst laten intrekken
  2. rachel geplaatst op januari 18, 2018 Beantwoorden
    Heeeeerlijk recept! al 2 keer gemaakt. bedankt!

Geef een reactie