Gefrituurde ansjovis (Marokkaans)

Gefrituurde ansjovis (Marokkaans)

Recept voor gefrituurde ansjovis in Marokkaanse marinade.

Ingrediënten:

  • 500 gram ansjovisjes (bokoronis)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel harissa vlokken
  • 1 klein bosje koriander
  • Gekruide paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 1 ui

Bereidingswijze:

Maak de ansjovis eerst helemaal schoon en verwijder alle graatjes. Maak het mengsel klaar door alle kruiden bij elkaar te doen met een flinke scheut zonnebloem olie.

Rasp de knoflook teentjes en ui fijn en voeg deze eraan toe. Koriander fijn snijden en goed er door roeren. Smeer dan elke ansjovis goed in en doe er dan 2 op elkaar. Rol ze daarna door gekruide paneermeel. Laat de gepaneerde ansjovis even staan en bak ze daarna af in een koekenpan met zonnebloem olie.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie