Gefrituurde rghaif
Gefrituurde rghaif gemaakt, zie hieronder het recept.
Wat heb je nodig:
- 400 gr meel
- 1 zakje vanille suiker
- 2 thl bakpoeder
- 2 el boter op kamertemperatuur (Blue Band smeerboter)
- 1 theeglas koude melk (Nederlandse theeglas met oortje)
- Snufje zout
- 1 ei
Extra:
- Honing
- Gebakken amandelen, in stukken
- Olie
Bereidingswijze:
Kneed de melk, ei, meel, vanillesuiker, bakpoeder, boter en zout samen tot een soepel deeg. Laat het even rusten. Maak er ini mini msemmen van. Duw elk bolletje uit en besmeer het met olie en boter. Strooi wat meel eroverheen en vouw die van boven naar beneden, en van links naar rechts! Zo wordt het een kleine vierkant.
Werk ze allemaal op deze manier uit en duw ze weer opnieuw dun uit. Breng de ene hoek naar de andere hoek en druk het even goed aan. Bak ze in hete olie en doe er honing en gebakken amandelen op.
Liefs,
Fiertje Elm
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like