Gefrituurde wraps met kip saté vulling

Gefrituurde wraps met kip saté vulling

Gastblogger Ikrame heeft voor ons weer een origineel recept! Tortilla wraps die gevuld zijn met een (ietwat pittige) kipsaté vulling en vervolgens zijn gefrituurd. Ze zijn volgens haar echt heel lekker en niet eens zo moeilijk te maken. Je kunt ook zelfgemaakte satésaus gebruiken, maar als je daar even geen zin in hebt kan het gewoon uit een zakje.

Benodigdheden:

  • 6 zachte tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • 1 zakje Conimex Kipsaté mix
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 groene paprika en 1/2 rode paprika
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei
  • een beetje sambal of hot sauce
  • een paar eetlepels paneermeel
  • zout en peper

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipfilet, ui, groene en rode paprika in kleine blokjes.

2. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit in een knoflookpers. Doe de geperste knoflook en (olijf)olie in een koekenpan en fruit de knoflook licht aan.

3. Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en bak deze mee tot de kip niet meer roze van kleur is. Voeg dan de blokjes ui en paprika toe.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie