Gegrilde kip margherita
Makkelijke, gezonde, gegrilde kip margherita gegarneerd met gesmolten mozzarella, pesto, en tomaten basilicum.
Ingrediënten:
- 4 stuks kipfilet, pletten tot ongeveer 2,5 cm dikte
- Zout & zwarte peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden (of ½ tl gedroogde oregano, ¼ tl gedroogde basilicum en ¼ tl gedroogde tijm)
- 4 stuks mozzarella
- 75 gram pesto
- 150 gram cherry tomaten, gesneden door de helft
- 1 el citroensap
- 1 handvol basilicum fijn snijden
Bereiding:
Stop in een grote kom de kipfilet, voeg vervolgens zout, peper, olijfolie, knoflookpoeder en Italiaans kruiden toe en meng dit goed door. Grill de kipfilet aan beide kanten voor ongeveer 6-8 minuten op een middelhoge vuur. Vervolgens plaats je op elke kipfilet een stuk mozzarella. Dit laat je ongeveer een minuut of twee koken totdat de mozzarella gesmolten is. Meng de cherry tomaatjes, citroensap en basilicum samen. Plaats boven elke kipfilet ongeveer 3 eetlepels pesto, de tomaatjes en wat zwarte peper. Bon Appetit.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like