Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Simpel kan heel lekker zijn: Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Je kunt het serveren met rijst, frietjes of aardappelpuree. Je kunt ook op het einde gewoon eitjes erop breken en het even laten koken. Dat is ook lekker.

Ingrediënten:

  • 300 a 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 grote tomaten, in stukjes
  • 1 el gepelde tomaten uit blik
  • Koriander, fijngesneden
  • Zout en peper
  • 1 runderbouillonblokje
  • Gemberpoeder
  • Komijnpoeder
  • Kurkuma
  • Sambal

Bereidingswijze:

Doe een beetje olie in de pan en doe de gesneden ui en look erin. Laat het zachtjes garen en doe daarna de stukjes tomaat en de eetlepel gepelde tomaten (met sap) erbij. Laat dit zachtjes pruttelen en voeg de kruiden en koriander toe.

Kruid het gehakt met dezelfde kruiden en doe er een beetje olie erbij. Maak er kleine balletjes van. Doe ze bij de tomatensaus en zet het pan even op hoog vuur, zodat de gehaktballetjes beginnen te garen. Laat ze daarna op zacht vuur pruttelen, de saus wordt dan lekker dikker en de gehaktballetjes nemen al de kruiden op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie