Gekruide en sappige gehaktballen

Gekruide en sappige gehaktballen

Vandaag hebben we een lekker warme lunch. Overheerlijk sappige gehaktballen die ik zelf gekruid heb, een fluweelzachte aardappelpuree, daarnaast champignons, rode paprika en bosuitjes gebakken in een beetje boter en kruiden. Yummieee…

Owjá en van de gehaktballen heb ik nog een heerlijke jus getrokken. Dit is allemaal naar mijn eigen smaak en input.

Benodigdheden voor de gehaktballen:

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 takjes selderij, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1/2 madam janet, fijngestampt
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen witte peper
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 theelepel piment poeder
  • 1/2 eetlepel kentjoer poeder
  • 1 afgestreken eetlepel gehaktkruiden van Verstegen
  • 1 ei

Extra:

  • Bak- en braad boter (bv. Croma)
  • Paneermeel
  • Maizena
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Meng alle bovengenoemde ingrediënten (van de gehaktballen) goed met elkaar. Daarna draai je er mooie stevige ballen van. Haal de balletjes nog even door het paneermeel. Zet een pan met 6 eetlepels bak- en braad boter op, doe daarbij 1 laurierblad en 3 kruidnagels. Doe voorzichtig de ballen in de pan als het schuim van de boter weg is.

Bak de ballen in een anti-aanbak pan met deksel. Ze moeten in +/- 20 min wel gaar zijn. Eerst bak je ze alle kanten even gaar op hoog vuur. Zet dan de deksel op de pan, het vuur helemaal zacht en draai van tijd tot tijd de ballen om zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Haal de ballen uit de pan en voeg wat heet water toe. Voeg ook een beetje maizena en nog wat extra zwarte peper en zout toe. Maak zo je eigen heerlijke jus! Je kan ook een klein beetje gebakken uitjes toevoegen, dat geeft een super lekkere smaak.

Enjoy allemaal!

– Shamiem


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie