Gemarmerde snicker bonbons

Gemarmerde snicker bonbons

Recept voor gemarmerde snicker bonbons. Je kunt ze ook gewoon rond maken en dan helemaal in witte of bruine chocolade dompelen. Eén chocoladereep bevat 100 gram.

Ingrediënten voor snickerbonbons:

  • 2 pakken Maria biscuits
  • 400 gr pinda’s (+ grofgemalen pinda’s ter decoratie)
  • 1,5 pot karamelpasta/bebogeen
  • 1 el kaneel
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 repen witte chocolade
  • 1 reep melkchocolade

Bereidingswijze:

Maal de biscuitjes fijn. Doe dit ook met de pinda’s. Meng dit met elkaar samen met de kaneel en cacaopoeder. Voeg de bebogeen toe en meng het zodat je het kan vormen. Maak er 3 of 4 staven en leg dit in de koelkast tot het hard is (minimaal een half uurtje). Giet daar de gesmolten witte chocolade overheen. Smelt de melkchocolade en maak streepjes over de witte chocolade heen.

Ik heb zelf een chocoladepen en daar maak ik streepjes mee. Vervolgens ga je met een satéprikker eroverheen (beiden kanten op), zodat je een marmereffect creëert. Je kunt nu eventueel de grofgemalen pinda’s ter decoratie erop strooien. Als de chocolade er inmiddels overheen zit, doe je de bonbons in de koelkast. Als de chocolade hard is, snijd je de staven in stukken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie