Gepofte zoete aardappel en Mexicaanse salsa
Vandaag hebben wij vegetarisch gegeten. Gepofte zoete aardappel en een Mexicaanse salsa! Dit is heel erg makkelijk en lekker!
Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappels
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1 bosje peterselie
- citroensap
- olijfolie extra vierge
- 1 avocado
- 200 gr zwarte bonen
- 200 gr maïskorrels
- 2 el chilisaus
- 100 ml crème fraîche
Gepofte zoete aardappel:
1) Was de aardappels goed en wikkel ze in folie.
2) Leg ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer anderhalf uur of totdat de aardappels gaar zijn.
3) Wanneer de aardappels gaar zijn haal je ze uit de folie en leg je ze terug in de oven op 220 graden voor 20 min. Dit zorgt ervoor dat de aardappelschil lekker krokant is van buiten. Uiteraard kun je deze stap ook overslaan.
Mexicaanse salsa:
1) Pel en snipper de ui.
2) Snijd de tomaten in blokjes en de koriander fijn.
3) Meng in een kom de ui, tomaten, peterselie en het sap van de citroen en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en peper.
Salade:
1) Snijd de avocado in kwarten, verwijder de pit en pel de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
2) Giet de zwarte bonen af en spoel schoon.
3) Giet de maïskorrels af.
4) Meng in een kom de avocado’s, zwarte bonen, maïskorrels en de chilisaus.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like