Geroosterd vlees met marka
Recept voor geroosterd vlees met marka (saus).
Ingrediënten:
- Lamsbouten/extra lossen stukken vlees
- Marokkaanse kruiden (Kurkuma/paprikapoeder/gemberpoeder etc.)
- Karbonade kruiden (Verstegen)
- 2 laurierblaadjes
- 1 bouillonblokje
- Koriander
- Boter
- Uien
- Peper
Garnering:
- Tutti frutti
- Ananas
- Olijven
- Noten (bv. gebakken amandelen en pecannoten)
Bereidingswijze:
Ik heb de lamsbouten en extra losse stukken vlees gekruid met Marokkaanse kruiden, peper en 1 bouillonblokje. Doe dit in een pan met wat olie. Snijd een paar uitjes en koriander fijn en doe het erbij. Doe er vervolgens 2 losse hele uien en een bosje koriander erbij voor de smaak. Later haal je die er weer uit. Doe dan de laurierbladeren en een beetje water erbij.
Als het vlees gaar is leg je het op een ovenschaal. Bestrijk het vlees met boter en karbonade kruiden. Grill dit kort en laat de saus inkoken tot de juiste dikte. Verder heb ik de ananas schijven goed laten uitgelekt en gebakken in een klontje boter tot ze lekker bruin zijn. Serveer het vlees met de marka op een bord en gebruik de Tutti frutti, ananas, olijven en noten voor de afwerking.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like