Geroosterde kip met krieltjes en groente

Geroosterde kip met krieltjes en groente

Voor vandaag stond er dit lekker kippetje op het menu met krieltjes en groente. Het was heerlijk al zeg ik het zelf. Voor dit recept heb ik een halve kip gebruikt. Naar wens kun je andere groentes aan toevoegen. Ik zou aubergine of courgette weglaten, omdat dat vocht nalaat. Die kan je eventueel beter apart grillen of erbij doen als je de kip gaat grillen.

 

Ingrediënten voor de kip:

  • Een halve kip
  • 1 tl kipkruiden
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl koriander
  • 1 tl Sicilië kruidenmix (van Xenos)
  • Flinke scheut zonnebloemolie
  • Zout

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 kip bouillonblokje (Knorr)
  • Kurkuma
  • Zout en peper
  • Gekookt water

Ingrediënten voor de krieltjes:

  • Krieltjes
  • Paprikapoeder
  • Cajunkruiden
  • Sicilië kruidenmix (of Provençaalse kruiden)
  • Knoflook- of zonnebloemolie
  • Koriander, fijngehakt

Extra:

  • 1-2 wortels, in schijven
  • Beetje sperziebonen, voorgekookt
  • Gesmolten roomboter
  • Kipkruiden

Bereidingswijze:

Neem een kip naar wens en snijd het vlees een beetje in zodat de marinade er goed kan intrekken. Maak een marinade van de ingrediënten voor de kip (pas wel op met de zout, want de kipkruiden kan ook zoutig zijn). Voeg er ook nog koriander aan toe en marineer hier de kip in. Doe dit een paar uur van te voren!.

Neem een koekenpan en doe daarin een scheut zonnebloemolie. Fruit de uitjes en knoflook goed en doe daarna de kip erbij. Bak de kip aan beide kanten. Voeg koriander toe en breng op smaak met zout, peper, gember, kurkuma en het bouillonblokje. Hussel alles goed door elkaar. Voeg gekookt water aan toe tot de helft van de kip onderstaat.

Zet de deksel op de pan en laat de kip garen. Als de kip net gaar is haal je het uit de pan en leg je het in een ovenschaal met bakpapier. De saus van de kip laat je indikken. Smeer de kip in met gesmolten roomboter en besprenkel het overal met kipkruiden.

Marineer de krieltjes met olie samen met paprikapoeder, cajunkruiden en Sicilië- of Provençaalse kruiden naar wens. Voeg de krieltjes bij de kip toe, zet er wat schijven wortels bij en wat voorgekookte sperzieboontjes.

Doe er een glas water bij en bedek de ovenschaal met bakpapier en aluminiumfolie. Zet het in een voorverwarmde oven op 200 graden. Als de krieltjes goed gaar zijn haal je de bakpapier/aluminium er vanaf en laat je de kip en groente nog grillen tot de kip mooi bruin en gaar is.

Serveer de kip met de saus en doe er de krieltjes en groente bij. Besaha!

Tip:

  • Als je geen sausje wil met de kip, kan je de kip marineren en aanbakken in olie. Daarna zet je het in een ovenschaal met de krieltjes en dek je het af. Het moet dan wel langer in de oven, omdat de kip maar kort gebakken is.

Te volgen op…
Facebook: Koezina djel Sousou


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie