Gestoomde vermicelli met kip

Gestoomde vermicelli met kip

Vandaag harira en gestoomde vermicelli met kip.

Ingrediënten:

  • 1 kip
  • 4 uien, fijngesneden
  • half bosje koriander, fijngesneden
  • bijna half bosje peterselie, fijngesneden
  • 1 bouillonblokje kip
  • volle lepel gember
  • zout en peper
  • kurkuma
  • beetje saffraan
  • olijfolie en zonnebloemolie
  • vermicelli
  • 1 el boter
  • olie

Bereidingswijze:

Je begint met de vermicelli in een schaal te doen. Daar doe je een beetje zonnebloemolie bij en begin dan met je handen het goed alles te mengen zodat het goed in de vermicelli trekt. Dan doe je vermicelli in een stoompan, laat eerste keer 10 minuten stomen. Intussen kun je de kip bereiden.

Doe in de pan beetje olijfolie/zonnebloem en doe de kip in de pan. Vervolgens ook de koriander, uien, peterselie en kruiden bij doen en roer het goed. Zet dan pas op het vuur. Laat het eerst pruttelen en doe daarbij beetje water en laat het dan op zacht vuur pruttelen.

Dan haal je vermicelli van stoompan. Doe weer in een schaal en verspreid de vermicelli. Giet daar ongeveer een half kopje water bij en roer zachtjes met een vork. Laat water intrekken en verspreid het met je handen zodat het niet bij elkaar blijft plakken. Net zoals je bij couscous bijvoorbeeld doet. Laat het vocht goed intrekken. Dan stoom je 2x voor ongeveer een kwartier. Intussen als je merkt dat de kip bijna gaar is haal je de kip uit de pan en stop je het in de oven om mooi bruin te worden. De jus in de pan laat je verder pruttelen tot een dikke massa.

Haal de vermicelli van de pan en doe het weer in de schaal. Doe beetje water erbij. Laat het drogen en verspreid het met een vork. Als je merkt dat de vermicelli gaar is, doe je de boter erbij. Het smelt gelijk omdat het nog warm is. Dan is het tijd om te serveren. Doe op een grote bord eerst de vermicelli. Daar doe je een beetje saus op en dan de kip in het midden. Daarom heen weer wat saus en je kunt eventueel garneren met gebakken amandelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie