
Gevlochten dadelgebak
Dadelkoek gemaakt voor de meiden als ze uit school komen. Het recept komt van ‘Chhiwat m3a Choumicha’.
Ingrediënten voor het deeg:
- 250 gr meel
- 2 eetlps poedersuiker
- 1 volle thlp bakpoeder
- 25 gr boter
- 1 ei
- 100 ml melk
Vulling:
- 100 gr dadelpasta
- 80 gr licht bruine basterd suiker
- 1 snufje zout
- 50 gr boter
- Kaneel naar smaak
Extra:
- Honing
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor het deeg en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30×40 cm (2cm dik). Meng de ingrediënten voor de dadelvulling en verdeel dit over het deeg. Dit kan met een spatel of achterkant van een lepel (eventueel beetje nat gemaakt met water). Vervolgens oprollen aan de langste zijde. Snijd het dan door midden en maak er een soort vlecht van, door steeds rechts over links te leggen.
Leg het op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier. Bak in voorverwarmde oven 150 graden hetelucht of 180 graden met boven onder verwarming voor 15 á 20 minuten. Smeer het dadelgebak in met honing zodra hij uit de oven komt. Snij in mooie reepjes en leg in papiertje voor de sier.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like