Gevuld brood met een Italiaans tintje
Voor vandaag was het gevuld brood met een Italiaans tintje a la Temsamania. Heerlijk genoten, het deeg was zo zacht en luchtig. Dit komt sowieso op tafel tijdens de Ramadan. Makkelijk – vullend en lekker van smaak!
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- handje fijne griesmeel
- 1 tl zout
- 1,5 tl gist
- 1tl suiker
- 1 tl boter
- 1 eetlepel olijfolie
- verse Oregano
- lauwe melk of water om te kneden. Ik heb een mengeling gebruikt.
- vulling naar keuze (bv. gehakt, paprika etc.)
Bereidingswijze:
1. Los de gist en suiker samen op in lauw water en laat tot leven laten komen. (tot er bubbels verschijnen)
2. Bloem – griesmeel – zout – olijfolie – boter – Oregano doe al deze ingrediënten in een kom en voeg er beetje bij beetje melk/water bij tot alle bloem goed bevochtigd is. Of je kiest ervoor om het lekker op de ouderwetse manier te doen, met je handen kneden of je gebruikt re3jeb n broodmachine.
3. Tijdens het kneden kan je best je handen af en toe in water soppen, het moet een soepel/plakkerig deegje worden.
4. Laat het deeg 45 minuten in een bebloemde/afgedekte kom rijzen tot het volume is verdubbeld.
5. Druk nu de lucht uit het deeg.
6. Vet je handen en het dienblad waar je de bolletjes in gaat doen in met olie verdeel het deeg in gewenste grootte tot ronde bolletjes zoals je bij remsemen doet.
7. Laat ze nogmaals 10 minuten afgedekt rijzen. (Hierdoor krijg je een super luchtig/zacht resultaat)
8.Druk je balletjes plat tot een rondje (3mm ongv) en doe er de gewenste vulling op.
9. Breng alle kanten naar binnen en druk ze dicht met je vingers.
10. Laat ze voor de laatste keer 5 minuten rusten en druk ze net voor je ze gaat bakken nog wat platter.
11. Besmeer je Marokkaanse broodpan of koekenpan lichtjes met olie en bak ze op een zacht vuur tot ze goudbruin zijn.
Tip: Super lekker met zoetzure saus.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like