Gevuld brood met een Italiaans tintje

Gevuld brood met een Italiaans tintje

Voor vandaag was het gevuld brood met een Italiaans tintje a la Temsamania. Heerlijk genoten, het deeg was zo zacht en luchtig. Dit komt sowieso op tafel tijdens de Ramadan. Makkelijk – vullend en lekker van smaak!

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • handje fijne griesmeel
  • 1 tl zout
  • 1,5 tl gist
  • 1tl suiker
  • 1 tl boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • verse Oregano
  • lauwe melk of water om te kneden. Ik heb een mengeling gebruikt.
  • vulling naar keuze (bv. gehakt, paprika etc.)

Bereidingswijze:

1. Los de gist en suiker samen op in lauw water en laat tot leven laten komen. (tot er bubbels verschijnen)

2. Bloem – griesmeel – zout – olijfolie – boter – Oregano doe al deze ingrediënten in een kom en voeg er beetje bij beetje melk/water bij tot alle bloem goed bevochtigd is. Of je kiest ervoor om het lekker op de ouderwetse manier te doen, met je handen kneden of je gebruikt re3jeb n broodmachine.

11270692_797006303739843_5897486851518487401_o

3. Tijdens het kneden kan je best je handen af en toe in water soppen, het moet een soepel/plakkerig deegje worden.

4. Laat het deeg 45 minuten in een bebloemde/afgedekte kom rijzen tot het volume is verdubbeld.

5. Druk nu de lucht uit het deeg.

6. Vet je handen en het dienblad waar je de bolletjes in gaat doen in met olie verdeel het deeg in gewenste grootte tot ronde bolletjes zoals je bij remsemen doet.

7. Laat ze nogmaals 10 minuten afgedekt rijzen. (Hierdoor krijg je een super luchtig/zacht resultaat)

11218578_797006317073175_5350812544662124230_o

8.Druk je balletjes plat tot een rondje (3mm ongv) en doe er de gewenste vulling op.

9. Breng alle kanten naar binnen en druk ze dicht met je vingers.

11334071_797006347073172_3488402394238873957_o

10. Laat ze voor de laatste keer 5 minuten rusten en druk ze net voor je ze gaat bakken nog wat platter.

11313127_797006337073173_924542987246019646_o

11. Besmeer je Marokkaanse broodpan of koekenpan lichtjes met olie en bak ze op een zacht vuur tot ze goudbruin zijn.

11263087_797006370406503_526013005090179781_o

Tip: Super lekker met zoetzure saus.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie