Gevulde aardappel met Hollandse garnalen
Gevulde aardappel met Hollandse garnalen. Diverse vullingen zijn mogelijk, wees creatief ;)
Ingrediënten:
- 4 aardappelen
- 1 paprika, in blokjes
- halve courgette, in blokjes
- 1 bakje Hollandse garnalen
- handvol olijven, in ringen
- mayonaise
- geraspte kaas
- zout
- peper
- gedroogde bieslook
Bereidingswijze:
Was je aardappelen goed schoon en snij ze door de helft, doe ze in een pannetje met een snufje zout en kook ze gaar.
Zodra ze gekookt zijn, laat ze ff afkoelen en ga dan met een lepel de aardappel uithollen, doe dit voorzichtig zodat de buitenkant heel blijft. Zoals ik altijd zeg: geduld is een schone zaak!
Als je de aardappel aan het uithollen bent doe het dan in een aparte bak. Doe hier bij de olijven, de gebakken groenten en de Hollandse garnalen met bieslook. Doe naar smaak wat peper en zout en doe de mayonaise erbij… meng het goed door elkaar.
Vul de aardappels weer met dit mengsel dit kan je met een lepel doen of gewoon met je handen omdat de de buitenkant van de aardappel al zeer kwetsbaar is.
Doe er wat geraspte kaas over en als je wil wat Italiaanse kruiden en zet ze in een voorverwarmde oven van 180/200 graden voor ongeveer 10 min tot de kaas is gesmolten.
Extra tips:
- Het kan zijn dat je vulling overhoudt, dat kan je er gewoon bij serveren zoals ik heb gedaan.
- Je kan van de gevulde aardappel ook een koude gerecht van maken door het in de koeling zetten, dus dan heb je een soort van aardappel salade…
Lekker met augurken, rode ui en mais in de vulling. Eet smakelijk! Besa7a!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like