Gevulde aubergine met gehakt

Gevulde aubergine met gehakt

Ingrediënten:

  • 8 aubergines
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 2 groene pepers (te koop bij toko)
  • 1 rode punt paprika
  • 400 gram gehakt
  • 2 el tomatenpuree

Kruiden:

  • 1 tl harissapoeder
  • beetje gember
  • beetje paprika poeder
  • beetje zwarte peper
  • klein beetje kaneel
  • zout

Ingrediënten van de saus:

  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml water

Bereidingswijze:

Was de aubergines. Schil een reepje van beide kanten van de aubergine af. Tussen de stukjes die geschild zijn, maak je in de lengte een snee met een mes. De snee moet tot de helft van de aubergine diep zijn. Herhaal dit bij alle aubergines.

Pak nu een frituurpan. Als de olie heet genoeg is doe je de aubergines in (2 per keer, ik had grote aubergines). De aubergines bak je voor ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn van binnen en zijkanten beetje bruinig. Haal de aubergines eruit leg ze in een schaal met dubbele keukenpapier eronder.

Maak de opening iets groter door beetje verder bij te snijden en haal er met een theelepel beetje uit zodat je ietsje meer ruimte maakt voor de vulling.Ik heb twee aubergines in water gekookt en dit ging super goed! Dus de volgende keer ga ik ze allemaal in water koken, i.p.v bakken in olie. De reden waarom ik er maar twee in water gekookt heb is omdat mij wijs is gemaakt dat het niet zacht zou worden van binnen.

Tijdens het frituren heb ik de paprika’s, uien, peterselie en tomaten gesneden. In een koekenpan bak je het gehakt in een beetje olijfolie tot dit gaar is dan voeg je alles toe behalve de tomaten, inhoud aubergine en tomatenpuree.

Laat dit 5 min. bakken en voeg de voeg dan de tomaten, inhoud van aubergine en tomaten puree toe laat het bakken voor 5 min.  Voor het sausje: Doe tomatenpuree en glas water in een andere pan en laat de tomatenpuree goed oplossen in het water. Als dit sausje begint te koken is het klaar.

Nu ga je de aubergines in een ovenschaal leggen en vul je deze met het gehaktmengsel. Doe dan het sausje in de schaal gieten NIET op de aubergines. Beetje geraspte kaas op en dan in de oven voor 30 min op 200 graden. Besaha!


1 reactie

  1. BG geplaatst op februari 6, 2021 Beantwoorden
    Wat is dit voor een slecht recept?? Lees even opnieuw de eerste alinea over het snijden van de aubergine en sneetjes erin. Is misschien duidelijk voor iemand die het maakt maar niet voor iemand die het niet maakt LOL!

Geef een reactie