Gevulde batbot met gehakt
Mijn wel bekende gevulde batbots met gehakt. Je ziet ze overal terug komen. Hier nog één keer mijn recept. Je kunt zelf zo variëren met de vulling als dat je wilt. Dit is mijn standaard vulling voor de broodjes.
Ingrediënten voor het deeg:
- 300 g bloem
- 50 gr fijne griesmeel
- 1,5 theelepel gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 225 ml melk (om te kneden)
Vulling:
- 200 gram gehakt
- 3 uien
- 2 paprika’s
- 2 wortels
- 1 doosje champignons
- 1 theelepel peper
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 1/2 bosje koriander
Bereidingswijze:
Gehakt rullen in een pannetje.
Uitjes, paprika’s fijn snijden en toevoegen aan je gehakt. Samen even op een laag vuurtje laten koken vervolgens kruiden met peper, zout, paprikapoeder en chili vlokken (hoeft natuurlijk niet) en fijn gesneden koriander. Laat dit goed koken daarna in de vergiet en laten afkoelen. Pas gaan vullen als je vulling afgekoeld is!! Nu gaan we het deeg maken voor de broodjes.
Doe de bloem, griesmeel, zout, suiker en gist in een kom. Doe er dan beetje bij beetje melk bij tot je een soepele deeg hebt. Maak er bolletjes van, je kunt 6 middel batbotjes maken of je maakt kleine bolletjes en maakt wat kleinere batbotjes. Ik heb wat kleinere gemaakt. Nadat je bolletjes hebt gemaakt laat je deeg 15 minuten rusten, bedek het met een plastic zak.
Neem 1 bolletje druk het plat (als je bolletje blijft plakken aan het aanrecht, smeer dan een klein beetje olie HOEFT NIET), doe er een lepel vulling op. Besmeer je vulling over het gehele deeg, leg er vervolgens cheddar kaas op (HOEFT NIET, ik heb helft zonder gemaakt), je kunt ook eerst cheddar kaas opleggen en dan pas vulling. Ik heb het beide manieren gedaan en je merkt geen verschil. Smeer je bolletje in met wat olie en laat het rusten.
Laat je batbot ongeveer 1 uur rijzen.
Afbakken in een pizzapan of Marokkaanse ijzer pan, laag vuurtje anders blijft is je deeg niet gaar van binnen. Je kunt ze ook afbakken in een koekenpan met anti aanbaklaag. Voordat je ze in de pizzapan legt druk je ze voorzichtig plat dat je een plat broodje krijgt! Voorzichtig plat drukken anders krijgen gaten in je deeg. Regelmatig draaien!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like