Gevulde courgette met feta

Gevulde courgette met feta

Een simpel en vegetarisch hoofdgerecht. Ook lekker met tonijn of gehakt als je daar van houdt.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • mozzarella
  • geraspte kaas
  • witte kaas (feta)
  • gezeefde tomaten
  • mais
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • maizena
  • kruiden

Bereidingswijze:

Snijd het kontje en de kop van de courgettes af en kook ze voor ongeveer 5 minuutjes in heet water met wat zout. Haal ze er vervolgens uit en snijd in de lengte door tweeën en hol ze uit (alleen de zaadjes eruit) en zet even weg. Neem nu een pan en bak de ui en knoflook in wat olie glazig.

Doe er dan het deel dat je uit de courgettes gelepeld (wel in kleine stukjes snijden) hebt erbij en wat gezeefde tomaten en laat meebakken terwijl je de boel op smaak brengt met peper, zout en Italiaanse kruiden(en eventuele andere kruiden naar smaak).

Voeg als je merkt dat het een te waterige saus is wat maizena bij tot je merkt dat het een meer gebonden saus wordt. Doe er als laatst mais bij en zet dan het vuur uit.

gevulde-courgette-vegetarisch

Neem nu de courgettes en vul ze met de saus en brokkel hier witte kaas overheen. Leg hier plakken mozarrella op en maak af met geraspte kaas. Leg ze in een ovenschaal en laat ze in de oven verder garen tot je ziet dat de kaas gesmolten is en een mooie kleur heeft. Je kunt eventueel in de courgette prikken om te checken of die gaar zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie