Gevulde courgette met Turkse rijst

Gevulde courgette met Turkse rijst

Gevulde courgette met Turkse rijst. Dit was het voor vandaag bij ons. Hamdoulilah het was héérlijk!

Ingrediënten:

  • 6 courgettes
  • 80 gr rijst, gekookt
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 tomaten, in schijfjes
  • Koriander, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Tomatenpassata
  • Gemberpoeder
  • Scheut olijfolie
  • Zout en peper
  • Sambal

Turkse rijst:

  • Rijst
  • Handje vermicelli
  • Roomboter
  • Scheut olie
  • Water
  • Zout

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met sambal, ui, knoflook, olijfolie, peper, zout, sambal, 80 gram gekookte rijst en een tikje gemberpoeder. Snijd de courgettes in de lengterichting doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Hak het fijn en voeg het toe aan het gehaktmengsel.

Neem een kommetje, doe hierin wat tomatenpassata en kruid deze met peper, zout en olijfolie. Giet dit dan op de bodem van je bakblik. Leg hierop de halve courgettes. Vul ze met het gehaktmengsel, dit mag best veel zijn. Leg hierop dakpansgewijs de tomaten op en bestrooi royaal met koriander. Hierop wat zout en wat olijfolie.

Bedek het met aluminiumfolie en laat het in de oven van 220 graden voor 45 minuten bakken. Verwijder daarna de folie en je zult zien dat er vocht vrij is gekomen. Laat dit gedurende 20 minuten verdampen en daarna is het klaar om op te dienen.

Voor de Turkse rijst doe je de olie in een pan en bak je de vermicelli hierin bruin (pas op, het brandt snel aan). Doe hier de boter in en als die gesmolten is, de gewassen rijst. Giet wat water erbij en laat dit gaarkoken op laag vuur. Voeg zout naar smaak toe. Als de rijst gaar is en het water verdampt is, dan laat je de rijst even met een deksel op de pan rusten. Hierdoor krijg je een drogere korrel i.p.v. een plakkerige. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie