Gevulde inktvis met rijst en garnalen
Vandaag heb ik gevulde inktvis met rijst, garnalen, doperwten en tonijn gemaakt.
Ingrediënten:
- 3 grote inktvissen
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 groene en 1 rode paprika, in blokjes
- Garnalen, in kleine stukjes
- Tonijn uit blik
- Gekookte rijst
- Groene pesto
- Doperwten
- Hete pepers, in stukjes
- Taugé
- Koriander (kozbar)
- Zwarte olijven zonder pit, gesneden
- 1 vis bouillontablet (Knorr)
- Saffraanpoeder
- Komijnpoeder
- Citroensap
- Kurkuma
- Zout en zwarte peper
- (Olijf)olie
Bereidingswijze:
Bak de groenten, garnalen, tonijn en olijven met olijfolie aan in een pan. Voeg kurkuma, zwarte peper, komijn, saffraan, zout, citroensap, pesto en een visbouillonblokje toe. Laat dit 10 minuten aanbakken en voeg gekookte rijst toe.
Meng alles goed met elkaar en vul hiermee je inktvissen. Marineer ze eventueel naar wens. Maak ze dicht met bv. een satéprikker en bak ze in een pan met zonnebloem tot ze gaar zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like