Gevulde kip met een paprika/tomaatsausje

Gevulde kip met een paprika/tomaatsausje

Gevulde kip en paprika met een paprika/tomaat sausje. Als je niet van pittig houdt kan je de peper of cayennepoeder achterwege laten.

Ingrediënten rijst:

  • Gekookte en afgekoelde (basmati) rijst
  • Fijngesneden koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 theelepel aroma poeder

Ingrediënten voor paprika/tomaat charmilla:

  • 1 rode paprika in lange stukken gesneden
  • 1 ui in lange slierten
  • 2 ontvelde tomaten
  • 2 teentjes knoflook

Kruiden:

  • 1 theelepel cayenne poeder
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel saffraanpoeder
  • Zout op smaak

Bereidingswijze rijst:

Kook de rijst en met het met alle bovengenoemde ingrediënten. Snij het kopje van de paprika en maak de binnenkant leeg. Was de paprika en dep het droog. Vul de paprika’s met de rijst en doe het kopje er terug op. Wikkel de paprika’s in aluminiumfolie. Was je kip goed schoon met citroen, zout en azijn. Pak de rijst en vul de kip er mee.. Maak de kip dicht aan de onderkant met wat satéprikkers. Maak een mengsel van wat zout , peper, saffraan,komijn, gember en aroma poeder. Neem van alles een theelepel en meng het met een half glas olie.

10624986_1381252298837704_4884912696444605427_n 10846020_1381252252171042_1175747800456277788_n

Pak het mengsel en smeer de kip er helemaal mee in. Rol de kip in aluminium folie en draai hem goed dicht. Leg hem op een ovenschaal of bakblik en stop hem in de oven op 250 graden. Na een uurtje als je kip bijna gaar is of al gaar is dan haal je de folie van je kip en laat je hem goudbruin braden zonder folie. Dat is ook het moment dat je de paprika’s erbij doet in de ovenschaal en laat het nog een half uur in de oven tot je kip goed goudbruin is. Houd het goed in de gaten.

10441151_1381252172171050_766524684135337395_n

Pak een steelpannetje en doe er de paprika, ui, geraspte tomaten en knoflook in. Doe er 2 eetlepels olijfolie bij en zet het op het vuur. Doe er alle kruiden bij zoals beschreven en voeg er 2 eetlepels tomatenpuree bij. Voeg 1 theeglas water toe en laat het koken op een middelmatig vuurtje. Als de saus wat dikker is, dan is het klaar. Serveer het warm met de rijst of gewoon met brood.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie