Gevulde msemen met kefta

Gevulde msemen met kefta

Recept voor gevulde msemen met kefta.

Ingrediënten:

  • 2 taws kommen bloem
  • 1 taws kom fijne smida
  • 2 tl zout
  • 1 theelepel droge gist
  • Water om mee te kneden

Vulling:

  • Ongeveer 700 gr gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje koriander (kosbar)
  • 1 tl peper
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout naar smaak
  • Eventueel geraspte kaas

Bereiding:
Het deeg kneden zoals je een brooddeeg kneedt, tot een soepele deeg, niet te slap. Maak hier 8 bolletjes van. Dan laat je dat even rusten. Moet nog een tamelijk vochtig deeg zijn. Dan rul je je gehakt doe er de groenten en de kruiden bij en laat dit garen, als het gaar is laat je het uit lekken in een vergiet.

Dan duw je de msemmen uit tot ze filterdun zijn op je werkblad. Doe je handen ook met olie besmeren, en besmeer je msemen volledig met olie. Strooi er smida over, verspreid in het midden het gehakt-groenten mengeling en plooi je msemen dicht. Van onder naar boven voor 1/3 naar midden toe, dan de boven flap naar het midden toe, dan de zijkanten naar het midden toe. Besmeer een tefalpan met olie en bak je msemen af onder regelmatig draaien op een middelmaat vuur tot ze gaar zijn.

Succes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie