Msemen gevuld met kip uit de oven

Msemen gevuld met kip uit de oven

Msemen is een vierkante Marokkaanse pannenkoek die ook bekend staat als Rghaif of Mlawi. Over het algemeen wordt msemen bereid voor het ontbijt en soms als avondsnack. Het kan worden gezoet met honing of jam voor degenen die het zoet willen, maar in verschillende regio’s van Marokko vullen mensen het met groenten en pittige kruiden.

Gevulde msemen (ook wel bekend als ‘Msemen M’amar’) is net als de gewone msemen maar deze is gevuld met pittige kruiden, groenten en gepeulde kippenvlees.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 kilo kippenpootjes
  • 3 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 uien
  • 1 volle lepel peterselie en koriander, fijngehakt
  • Kipkruiden
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 glas water

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 gr meel
  • 250 gr griesmeel
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl zout
  • Lauw water voor het mengen

Extra:

  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel azijn
  • Maanzaad/sesamzaad

Bereidingswijze voor de vulling:

Voeg de ingrediënten (behalve het water) van de vulling in een pan en laat het even bakken. Voeg vervolgens het water toe, roer alles samen en laat het geheel circa 60 minuten koken. Zodra de kip gaar is haal je de bot eruit en haal je het vlees met je handen uit elkaar tot je hele kleine stukjes krijgt. Het uienmengsel dat nog in de pan zit voeg je met een schuimspaan bij de kip. Meng dit allemaal goed met elkaar. Giet dit allemaal in een vergiet, zodat het resterende water eruit komt.

Bereidingswijze voor het deeg:

Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg tijdens het kneden geleidelijk water toe. Voeg indien nodig meer water toe. Kneed dit gedurende 10 minuten met de hand (of kneed het deeg gedurende 5 minuten in een keukenmixer), totdat het deeg zeer samenhangend en zacht is. Maak van het deeg kleine balletjes van bijna gelijke grootte.

Leg de balletjes op een geolied bakje. Om de balletjes in goede staat te houden, smeer je er olie op en bedek je ze losjes met plastic zodat ze niet uitdrogen. Neem een ​​bal, dompel hem in olie en maak de balletjes plat. Vet de schijven in met olie en doe dan een eetlepel van de kipvulling in het midden.

Vouw de randen van het deeg naar het midden om een ​​vierkant te maken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze met het melk/azijn-mengsel en bestrooi er nog wat zaadjes overheen. Bak de msemen in een voorverwarmde oven van circa 200 graden en laat het voor 20 minuten bakken tot ze gaar zijn.

Te volgen op…
Instagram: @tanteveertje
Facebook: @tante.veertje9


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie