
Gevulde msemen met spinazie
Marokkaanse gevulde msemen met spinazie. Je kunt kiezen uit spinazie, aardappel, gehakt of iets anders wat je zelf lekker vindt. Ik heb hier spinazie gebruikt met een lente-uitje.
Ingrediënten:
- 1/2 kilo bloem
- 1/2 kilo griesmeel
- Beetje zout
- Snufje bakpoeder
- Lauw water
Vulling:
- Verse spinazie
- Lente-ui
- Paprikapoeder
- 1 tl sambal (optioneel)
- Zout
Bereidingswijze:
Kneed de ingrediënten voor het msemmen-deeg goed met elkaar tot je een soepel deeg hebt. Ik doe het op gevoel, dus ik zou niet weten hoeveel water er precies in gaat. Als het deeg goed zacht is maak je kleine bolletjes ervan. Laat het rusten voor een kwartier. Je kunt in de tussentijd de vulling maken.
Snijd het lente-uitje in stukjes en bak het aan met wat olie, spinazie, een beetje paprikapoeder en een theelepel sambal als je ervan houdt. Goed roeren en voeg dan een beetje zout toe, roer weer en laat het dan afkoelen.
Vul en vouw de msemmen zoals je het gewoonlijk doet en bak het in een pan. Op internet kun je tutorials vinden hoe je het kunt vouwen, indien je niet weet hoe het moet.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like