Gevulde paprika’s en bolcourgettes
Recept voor gevulde paprika’s en bolcourgettes met gehakt en rijst.
Ingrediënten:
- 4 paprika’s
- Bolcourgettes
- 125 gram gekookte rijst
- 2 el Turkse saus (Ajvar)
- 300 gram gehakt
- Bosje peterselie, fijngesneden
- 1 grote ui
- Halve courgette
- Half pakje tomatensap
- 1 el komijn
- 1 el rode paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
Ingrediënten voor de saus:
- 1 el olie
- Halve pak tomatensap
- 2 el Turkse saus (Ajvar)
- Bosje peterselie, fijngesneden
- 1 tl zwarte peper
Bereidingswijze:
Bak eerst het gehakt, snijd daarna de uien en de halve courgette in kleine stukjes. Wanneer het gehakt halverwege gaar is gooi je de uien en de courgette erbij. Daarna kan je de peterselie en de kruiden er ook bij gooien. Bak dit gaar op een laag vuurtje.
Wanneer de vulling klaar is doe je er 2 flinke eetlepels Ajvar saus bij, laat het even 2 minuten doorbakken. Daarna kan het vuur uit. Doe de gekookte rijst erbij en meng het tot een geheel. Snijd de paprika’s doormidden en vul ze met de vulling die je gemaakt hebt. Vul ook de bolcourgettes, haal eerst het kapje ervan af. Nu gaan we het sausje maken.
Meng de olie, tomatensap, Ajvar, peterselie en zwarte peper met elkaar en laat het 2 minuten op het vuur koken. Giet de saus in een ovenschaal en leg de gevulde paprika’s en bolcourgettes daarop. Dek het af met aluminiumfolie en bak ze op 175 graden voor ongeveer 50 minuten. Het ligt eraan wat voor oven je hebt. Zodra de paprika’s zacht zijn geworden en de courgettes gaar, kun je de oven uitzetten en zijn ze klaar.
Besaha!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like