Gevulde pasteitjes met tonijn en kaas
Deze heerlijke pasteitjes zijn ideaal als je een simpel, makkelijk maar wel een lekker hapje binnen no time op tafel wilt toveren. Je kunt ook heel erg met de vulling variëren, dus moeilijk zijn deze hapjes zeker niet.
Ingrediënten:
- Roti vellen (Onion) 5 stuks
- Tonijn in blik (olie variant)
- Maïs
- 1 grote ui
- Gele paprika
- Rode paprika
- Koriander, klein bosje
- Peterselie, klein bosje
- 1 tomaat
- Kaas (zelf raspen of geraspte kaas naar keus gebruiken)
Kruiden:
- Kipbouillonblokje, iets minder dan de helft
- 1 hele visbouillonblokje
- Komijn halve tl
- Viskruiden halve tl
- Oregano 1 tl
Bereidingswijze:
Deze roti vellen heb ik van de supermarkt Tanger. Misschien dat de toko ze ook heeft in die smaak, anders kun je gewoon naturel gebruiken en die is bij de Jumbo en Albert Heijn te koop. Laat de roti vellen niet helemaal ontdooien anders gaat het plakken en is het erg moeilijk om er iets mee te doen. Zorg er dus voor dat je eerst met de vulling begint. Laat de ui glazig bakken en voeg dan de blokjes paprika erbij samen met de kruiden.
Voeg de koriander en peterselie bij en laat afgedekt alles zacht worden. Als alles goed gaar is ontvel je de tomaat en voeg je dat erbij. Laat even bakken. Voeg op het laatst de maïs en tonijn eraan toe, meng het even goed samen. Het mengsel hoeft niet heel lang te bakken maar de tonijn en maïs moeten wel iets zachter worden. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen vulling naar smaak te maken.
Rasp de kaas. Ik vind het persoonlijk veel lekkerder als je een blok kaas koopt en het zelf raspt. Ik gebruik vaak de knoflook kaas van de Lidl. Het is niet sterk van smaak en geeft een heerlijke smaak aan je gerechten. Natuurlijk blijft dit een eigen keuze voor welke kaas je kiest. Laat de vulling een beetje afkoelen en zorg er ook voor dat er niet te veel vocht in zit. Zit er te veel vocht in, doe de vulling in een vergiet en laat het dan even uitlekken. Zo kan het ondertussen ook afkoelen.
Giet wat olie in de pan of zet de frituurpan aan en laat op ong 170 graden warm worden. Pak dan de roti vellen. Snijd ze door de helft, vouw ze door de helft om te kunnen zien waar je de vulling gaat plaatsen. Doe twee tl vulling op elkaar niet al te volle lepels en doe er dan kaas overheen.
Vouw ze dicht en plak het goed dicht met een vork. Goed aandrukken. Dan kan je ze gaan afbakken. Als ze klaar zijn dan doe je ze eerst op een bord met keukenpapier zodat de meeste olie opgenomen kan worden. En dan kun je het gaan opdienen. Deze pasteitjes kunnen ook in de oven! Dit is dus een ideaal recept als je snel een heerlijke hapje op tafel wilt toveren. Voor de oven variant ga je als volgt te werk: Bekleed een ovenplaat met bakpapier, leg de pasteitjes erop en afbakken op 190 graden.
Eet smakelijk bsa7a!
Amours tips
- Kies een saus naar wens.
- Vul ze met kip, groente of vis.
- Maak er een aardappel salade bij.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like