Gevulde puntpaprika met gehakt en rijst
Heerlijke gevulde puntpaprika met salade en een sausje van Turkse yoghurt, geperste knoflook, droge munt en zout. Het was erg lekker en makkelijk te maken.
Ingrediënten:
- 350 gr rundergehakt
- 100 gr (gele) rijst
- 4 puntpaprika’s
- 1 bosje bladpeterselie
- 2 groente bouillonblokjes
- 1 ui, geraspt
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde munt
- 1 tl rode paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree (salça)
- 1 el paprikapuree (biber salça)
- 800 ml water
- 1 tl zout
Bereidingswijze:
Voeg het gehakt met de fijngehakte peterselie en geraspte ui in een grote kom. Voeg hierbij alle kruiden, tomatenpuree, paprikapuree en rijst aan toe. Meng alles goed door elkaar. Snijd de puntpaprika’s in het midden, verticaal van boven naar beneden, en vul de paprika’s met de rauwe vulling. Leg ze in een ovenschaal.
Breng 800 ml water aan de kook en leg de bouillonblokjes in het water, zodat ze oplossen. Voeg het bouillonwater aan de gevulde paprika’s (dus in de ovenschaal) toe. Bak het op 240 graden een uur lang in de oven of tot alles gaar is.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like