
Gevulde rghifat met tonijn
Chhiwat voor Ramadan incha Allah. Vanavond heb ik heerlijk en snel gevulde rghifat met tonijn, garnalen en groenten gemaakt. Eet smakelijk allemaal.
Ingrediënten:
- 3 stuks gekleurde paprika, in blokjes
- 200 gr doperwten
- 200 gr garnalen, in kleine stukjes
- 300 gr tonijn
- 200 gr mihoen, in gekookt water verzacht
- 2 pepers, fijngesneden
- 2 el peterselie, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 el olijven zonder pit
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peperpoeder
- 1 theelepel viskruiden
- 1 blokje visbouillon
- Snufje zout
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el olijfolie
- 1 el ketjap manis
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 gr geraspte kaas
- Loempia vellen
Bereidingswijze:
Voeg in de kookpan de zonnebloemolie, olijfolie, groenten, peterselie, garnalen en kruiden. Meng alles goed door elkaar en laat dit even koken op zacht vuur voor ongeveer 10 minuten. Daarna voeg je de tonijn, olijven en mihoen toe. Goed roeren en laat dit even afkoelen.
Meng 2 eieren met melk en zonnebloemolie met een handmixer. Smeer hier twee loempiavellen goed mee in en vul 1 vel met de vulling. Maak het dicht als een vierkant pakketje. Pak het ander ingesmeerd velletje en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
Leg het rghifa met de vulling hierop en maak het dicht als een pakketje. Voor elk pakketje gebruik je dus in totaal 2 loempiavellen. Werk zo alles af en bak de loempiapakketjes vervolgens in zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like