Gevulde soezenringen
Simpel gebak dit weekend. Soezenringen met aardbeien-roomkaasvulling en banketbakkersroom met chocolade. Staat nog meer op de (bak)planning, dus snel weer verder.
Ingrediënten soezendeeg:
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 4 eieren
- snufje zout
Vulling:
- banketbakkersroom
- 200 gram roomkaas
- poedersuiker
- slagroom
- aardbeien, in stukjes (aardbeienjam kan ook)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Breng 100 ml water, 100 ml melk, 100 gram roomboter en een snufje zout aan de kook. Als de boter gesmolten is roer je er in 1 keer 100 gram bloem door, goed roeren tot het deeg als een bal loslaat van de pan. Even 2 minuutjes zachtjes doorbakken, wel blijven roeren. Haal de pan van het vuur, laat 3 minuutjes af koelen en roer er dan met een houten lepel 1 voor 1 4 eieren door. Het volgende ei pas toevoegen als het vorige helemaal door het deeg zit.
Doe het deeg in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond en spuit ringen op bakpapier. Zet de soezenringen in de oven en draai gelijk de temperatuur terug naar 170 graden. Laat 25 minuten bakken. Klem een houten lepel tussen de ovendeur en laat de soezen rustig af koelen. Snijd ze doormidden en vul ze met banketbakkersroom en bestrooi met poedersuiker. Je kunt ze ook met een mengsel van 200 gram roomkaas, stukjes aardbei, poedersuiker en slagroom vullen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like