Gevulde speculaas
Ellouisa bakt Hollands! Al weken wil ik gevulde speculaas maken en op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Dan was ik de amandelen vergeten, toen weer de bruine basterdsuiker en een keer had ik te weinig boter. Maar vandaag was het dan eindelijk zo ver en wat een heerlijkheid is deze speculaas!! Gevuld met zelfgemaakte amandelspijs wat je echt in een mum van tijd hebt gedaan. En die geur in huis, verrukkelijk gewoon!
Ingrediënten voor een vorm van 25×20 cm:
- 500 gr bloem
- 175 ge donkerbruine basterdsuiker
- 300 gr roomboter
- Half zakje bakpoeder
- Snuf zout
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- Melk voor een deeg (verschilt per bloem)
Vulling:
- 200 gr amandelmeel
- 200 gr suiker
- 1 ei
Bovenkant:
- 1 ei geel en 1 el melk
- Hele gepelde amandelen
Bereiding:
Meng het amandelmeel, de suiker en het ei goed tot een mooi amandelspijs. Verpak in een zakje en laat rusten buiten de koelkast. Meng bloem, basterdsuiker, zout, bakpoeder en koek-en speculaaskruiden. Doe de boter erbij en meng goed met je handen. Knijp en wrijf de boter fijn tussen je vingers. Voeg steeds een eetlepel melk toe tot je een samenhangend deeg hebt dat niet aan je handen plakt. Verpak in plastic folie en leg voor een half uur in de koelkast.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like