Rijst met gehakt gevulde spitskoolrolletjes

Rijst met gehakt gevulde spitskoolrolletjes

Rijst met gevulde spitskool rolletjes heerlijk en super gezonde ingrediënten!

Voor de rijst:

  • Basmati rijst ( 5 kopjes en 6 water)
  • Halve eetlepel roomboter
  • 1 prei goed gewassen en gesneden
  • 1 ui klein gesneden
  • 1 el zonnebloemolie

Voor de spitskoolrolletjes:

  • 200 gr mager rundergehakt
  • 1 spitskool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene en 1 rode punt paprika
  • bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 el tomaten puree
  • 1 el peperpuree (kan ook sambal)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje saffraan
  • zout en peper
  • geraspte kaas

Afwerking:

  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el peperpuree
  • 2 el olijfolie
  • water

Bereidingswijze:

Je begint met de spitskool snijd het kontje eraf en haal de bladeren eraf probeer ze niet te breken en leg ze in een pan met wat water en kook ze in zon 15 min gaar , giet je pan af en laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Dan begin je aan je gehaktmengsel! Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan doe de gehakt erin en rul het gehakt prak met een vork.

Snijd de ui en de knoflook en bak mee op, daarna de paprika’s erbij en de tomaat bak alles op een zacht vuurtje gaar en prak met je vork, dan de peterselie erbij de tomatenpuree en paprikapuree (of sambal) en de komijn, paprikapoeder, zout, peper en saffraan zout erbij en als alles gaar is proef of er genoeg zout bij zit! Let op flauwe rolletjes zijn niet lekker!! Laat dit afkoelen en maak ondertussen je rijst.

10997010_359402067600038_2042116801986138581_n

Kook je rijst zoals je gewend bent. Ik doe het in rijstkoker met wat boter! Snijd je uitje klein en fruit die in een koekenpan met wat zonnebloemolie en doe daarna de gewassen en gesneden prei erbij. Als de rijst gaar is schep je de prei ui mengsel erdoor en doe er op smaak zout en peper bij!! Dan verder met je rolletjes, pak een snijplank dat werkt het makkelijkste.

Leg een blad neer en schep er wat van je gehakt mengsel op en rol ze mooi strak op beetje zoals een loempia en zet vast met een tandenstoker leg ze dan in je ovenschaal! Giet er dan het mengseltje over en doe er de geraspte kaas over en dek af met aluminiumfolie en doe in schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden zo’n 30 min laatste 10 min haal je folie eraf.

Schep rijst op je bord met de rolletjes en wat olijfjes en een frisse salade erbij heb je een heerlijk gezond gerechtje!

10995469_359402220933356_3549709627516930442_n (1)

Vergeet niet de tandenstokers eruit te halen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie