Gevulde stol met spijs

Gevulde stol met spijs

Voor iedereen die van een goed gevulde stol met spijs houd. Het hele jaar door. Met een lekkere laag roomboter. In de ramadan met shor

Ingrediënten voor het deeg:

  • 190 g melk
  • 1 zakje gist
  • 50 g suiker
  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g boter

Amandelspijs:

  • 150 g amandelen
  • 150 g kristalsuiker1 ei

Vulling:

  • 150 g rozijnen
  • 100 g amandelen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g gekonfijte sinaasappelschil

Deeg
Verwarm de melk, gist en 1 eetlepel van de suiker tot het lauw is. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin. Voeg de rest van de suiker en de lauwe melk toe. Bestrooi de rand van de bloem met het zout en voeg de boter toe aan het kuiltje. Meng door elkaar en kneed tot een elastisch deeg. Vorm tot een bol bestrooi met bloem en laat afgedekt met plasticfolie rijzen.

Amandelspijs
Maal amandelen en suiker in de keukenmachine. Splits het ei, voeg het eiwit toe en laat draaien tot er een smeuïge amandelspijs ontstaat. Voeg eventueel ook de dooier toe. Kneed het amandelspijs door en rol er een pil van.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen en hak de amandelen fijn. Druk het deeg plat en bestrooi met kaneel, rozijnen, sinaasappelsnippers en de amandelen en kneed de vulling door het deeg. Laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg, bestrooid met bloem, ovaal uit. Leg de pil amandelspijs erop en klap het deeg dicht. Leg de stol op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Smelt de boter. Smeer de stol in met boter en bestuif met poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie