Gezonde versie van Selou
Tijdens de Ramadan reinigt het lichaam zich. Ik dacht laat ik dan meteen een Selou maken met gezonde ingrediënten zodat ons lichaam ook een boost krijgt tijdens deze heilige maand. Hierbij dus de gezonde versie selou/sfouf. Moge Allah onze vasten accepteren en onze zondes vergeven. Ramadan moubarek!
Ingrediënten:
- 250 gram meel
- 250 gram volkoren meel
- 300 gram amandelen
- 200 gram ongezouten cashewnoten
- 300 gram sesam (waarvan 200 gemalen)
- 100 gram bruine rietsuiker
- 1 eetl fijngemalen venkel
- 4 eetl fijngemalen anijszaad
- 4 eetl fijngemalen lijnzaad
- 2 eetl fijngemalen chiazaad
- 200 gram gesmolten roomboter
- 100 ml argan olie of kokosolie
- 500 gram honing
- 4 tl kaneel
Bereidingswijze:
Rooster de meel lichtbruin en laat dit goed afkoelen. Zeef dit in een grote kom. Rooster kort de anijszaad, sesam en venkel en maal dit fijn. Laat 100 gram van de sesam ongemalen en voeg dit in de kom. Maal de lijnzaad en chiazaad fijn. Ik heb de amandelen en cashew in de oven geroosterd dus niet gebakken, zodat het minder vet is. Dit laten afkoelen en fijnmalen en ook in de kom doen.
Voeg alle droge ingrediënten toe en meng met je handen. Smelt de boter in een steelpan en haal het schuimlaagje weg zodat je geen vocht in je sellou krijgt en dit kan gaan schimmelen. Als het gesmolten is, vuur uit en voeg er de olie en honing bij en roer dit. Giet beetje bij beetje bij de selou mengsel tot je de juiste nattigheid hebt die je zelf wilt. De één houdt van een korrelige selou en de ander van een nattige.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like