Gezonde versie van Selou

Gezonde versie van Selou

Tijdens de Ramadan reinigt het lichaam zich. Ik dacht laat ik dan meteen een Selou maken met gezonde ingrediënten zodat ons lichaam ook een boost krijgt tijdens deze heilige maand. Hierbij dus de gezonde versie selou/sfouf. Moge Allah onze vasten accepteren en onze zondes vergeven. Ramadan moubarek!

Ingrediënten:

  • 250 gram meel
  • 250 gram volkoren meel
  • 300 gram amandelen
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 300 gram sesam (waarvan 200 gemalen)
  • 100 gram bruine rietsuiker
  • 1 eetl fijngemalen venkel
  • 4 eetl fijngemalen anijszaad
  • 4 eetl fijngemalen lijnzaad
  • 2 eetl fijngemalen chiazaad
  • 200 gram gesmolten roomboter
  • 100 ml argan olie of kokosolie
  • 500 gram honing
  • 4 tl kaneel

Bereidingswijze:

Rooster de meel lichtbruin en laat dit goed afkoelen. Zeef dit in een grote kom. Rooster kort de anijszaad, sesam en venkel en maal dit fijn. Laat 100 gram van de sesam ongemalen en voeg dit in de kom. Maal de lijnzaad en chiazaad fijn. Ik heb de amandelen en cashew in de oven geroosterd dus niet gebakken, zodat het minder vet is. Dit laten afkoelen en fijnmalen en ook in de kom doen.

Voeg alle droge ingrediënten toe en meng met je handen. Smelt de boter in een steelpan en haal het schuimlaagje weg zodat je geen vocht in je sellou krijgt en dit kan gaan schimmelen. Als het gesmolten is, vuur uit en voeg er de olie en honing bij en roer dit. Giet beetje bij beetje bij de selou mengsel tot je de juiste nattigheid hebt die je zelf wilt. De één houdt van een korrelige selou en de ander van een nattige.


1 reactie

  1. Daria geplaatst op juni 11, 2016 Beantwoorden
    Hallo, Het kan zijn dat je dit niet weet, maar dit recept is zeker niet gezond. De reden is de meel die gebruikt wordt en ja ook het volkoren meel is erg ongezond. Zoek maar op internet met de woorden: is tarwe slecht?. Kortom om dit recept gezond te noemen kan je bijvoorbeeld spelt of boekweit gebruiken wat wel gezond is. Met vriendelijke groeten, Daria

Geef een reactie