Gezouten caramelbrokken zonder oven

Gezouten caramelbrokken zonder oven

Hmmm, goed gelukt experiment. Gezouten caramelbrokken zonder oven. De bakvorm die ik gebruik is ongeveer 20 x 30 cm.

Ingrediënten:

  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • Ricekrispies (Smacks van Kellogg’s) of nootjes
  • Lichtbruine basterdsuiker
  • Zachte roomboter
  • Pure chocolade
  • Gezouten Tuc koekjes
  • Fleur de Sel (is een zoutsoort)
  • Walnoten

Bereidingswijze:

Breng 2 blikjes gecondenseerde melk langzaam aan de kook. Gebruik een leeg blikje, schenk dit vol met lichtbruine basterdsuiker en doe dit bij de melk. Vul het blikje nu met zachte roomboter en doe dit er ook bij. Laat dit onder voortdurend roeren zachtjes inkoken tot een goudbruine dikke massa. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

Bekleed een brownievorm met bakpapier (smeer de vorm eerst licht in met boter, dan gaat dit gemakkelijk). Leg de bodem vol met gezouten Tuc koekjes. Strooi hier een laagje ricekrispies (of nootjes) op. Giet de karamel er voorzichtig over en dek af met een laag Tuc koekjes. Leg er een stuk dubbelgevouwen bakpapier op en druk de koekjes aan (voorzichtig, is heet). Laat opstijven en smelt daarna de pure chocolade. Giet deze erover en verdeel er walnoten over. Bestrooi met wat Fleur de Sel en snijd er brokken van.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


1 reactie

  1. Iggy geplaatst op juli 4, 2016 Beantwoorden
    De onderste laag tuc koek kwam omhoog drijven, erg jammer....

Geef een reactie