Ghriba Bahla koekjes

Ghriba Bahla koekjes

Ik heb ze een tijdje geleden gemaakt, maar wil ze alsnog met jullie hier delen. Ze zijn erg heerlijk als je van ouderwetse koekjes houdt uit onze oma’s tijd. Voor dit recept geen grove suiker gebruiken, poedersuiker kan wel…als het maar fijn is en niet grof .

Ingrediënten voor Ghriba Bahla koekjes:

  • 500 gram bloem
  • 250 ml olie of roomboter op kamertemperatuur
  • 250 g fijne suiker
  • Bijna 1 zakje bakpoeder, gezeefd
  • Snufje zout (alleen als je lekker vindt)

Bereidingswijze:

Doe in een diepe kom de zachte boter en suiker. Roer het tot een zachte crème massa. Mocht je olie gebruiken in plaats van boter, dan dien je dit eerst met suiker te mengen. Of je kan ook half olie of half boter doen. Alle 3 de manieren lukken goed. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en kneed het in de kom.

Maak van het deeg kleine balletjes. Zet ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet ze ver uit elkaar omdat ze nog groter worden tijdens bakken. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de koekjes alleen op de bovenste stand, laat onder vuur uit. Bak ze voor ongeveer 15 minuten aan de bovenkant en 5 minuten aan de onderkant zodat ze nog na bakken. Dus de oven aanzetten en laat ze alleen maar op de hoogste stand bakken, niet van onderen. Anders krijg je de mooie barsten niet op de Ghrieba koekjes.

Zodra ze bruin gaar en allemaal barsten hebben op de koekjes zet je de bovenkant uit en doe je van onderen aan. Bak ze nog 5 minuten van onderen. Laat ze in de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn, anders breken ze.


1 reactie

  1. Hiba geplaatst op mei 15, 2021 Beantwoorden
    mooi, mashallah ze zijn heel lekekr! maar heb je geen andere fotos

Geef een reactie