
Ghriba met amandelen en sesam
Ghriba met amandelen en sesam. Lekker ouderwets en ontzettend lekker!
Ingrediënten:
- 1 kilo bloem
- 100 gr sesamzaad
- 100 gr gemalen amandelen
- 200 gr poedersuiker
- 1 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 1 thl kaneel
- 300 ml zonnebloem olie
- 300 ml gesmolten boter (margarine)
Bereidingswijze:
Doe alle droge ingrediënten in een kom, behalve de bakpoeder. Meng alles door elkaar. Meng de boter en olie samen en voeg die beetje bij beetje tot je een samenhangende bal hebt gevormd.
Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het in de koelkast voor 2 uurtjes. Na die tijd haal je het deeg uit de koelkast en voeg je het zakje bakpoeder toe. Kneed die er goed in. Maak dan kleine balletjes en druk ze een beetje plat. Bak de Ghribia koekjes op 180 graden voor 20 minuten.
Bsahtkoem!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like