Glutenvrije cake met maïs- en rijstmeel
De laatste tijd kreeg ik een aantal verzoeken voor glutenvrije recepten. Nou ben ik daar nooit zo mee bezig geweest en moest ik ook even nadenken wat dan wel en niet mag (ik dacht bijvoorbeeld dat spelt wel kon, maar daar zitten dus ook gluten in). Op Instagram en Facebook vroeg ik hoeveel behoefte er is aan glutenvrije recepten en ik kreeg daar ontzettend veel reacties op. En ik ben meteen aan de slag gegaan, dus hierbij mijn eerste (bewuste) glutenvrije recept: een glutenvrije cake! Ik zal van alle recepten die hierop staan nog aangeven of ze glutenvrij zijn, dat volgt nog.
Deze cake maak je met maismeel en rijstmeel, wat ik bij de Tuinen heb gekocht. In de grotere supermarkten of natuurwinkels heb je het ook en kijk ook eens bij de Turkse of Marokkaanse winkels voor deze soorten meel. De cake is lekker zacht en luchtig en smaakt goed, maar je proeft wel iets verschil met een gewone cake. Al met al een succes en op naar het volgende glutenvrije recept!
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (of 2 tl zelfgemaakt vanillesuiker)
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 el melk
- 150 gr maismeel
- 75 gr rijstmeel
- Half zakje bakpoeder
Garnering:
- 2 el jam naar keuze
- 2 el kokos
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg de olie en melk toe en mix erdoor. Maismeel, rijstmeel en bakpoeder erbij en tot een glad beslag mixen. Doe in een ingevette vorm van 20×20 cm en bak ongeveer 30-40 minuten op 175 graden (hetelucht 160).
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like