Glutenvrije hartige pannenkoeken

Glutenvrije hartige pannenkoeken

Ik kies bewust voor glutenvrij eten. De glutenvrije big pancake is verrassend lekker. De pancake is gevuld met prei, courgette, peterselie, wortel, dille, Gruyère en Turkse witte kaas. Erg smaakvol!

Ingrediënten voor glutenvrije hartige pannenkoeken:

  • 260 á 265 gram (2 cups) glutenvrij witte bloem (Doves Farm)
  • 4 tl glutenvrije bakpoeder
  • 1 1/2 waterglas yoghurt
  • 1 waterglas melk
  • 2 grote eieren
  • 1 1/2 tl zeezout
  • 1 of 1/2 kopje olie (gebruik op gevoel!)
  • 1 aardappel, geschild/geraspt (vocht uitknijpen!)
  • 1 wortel, fijngesnipperd
  • 1 prei, in kleine fijne blokjes
  • 1 kleine of halve courgette, geraspt (zoveel mogelijk vocht uitknijpen!)
  • 1/2 witte Turkse kaas (Sütdiyari), geraspt
  • 40 gr Gruyere kaas, fijngeraspt
  • Flink handvol peterselie en dille, fijngehakt
  • Witte peper naar smaak

Bereidingswijze:

Klop in een grote kom met garde de yoghurt en melk tot een schuimige massa. Voeg ei en zorg dat de eieren goed geklutst worden. Voeg olie, snufje zeezout en meng alles goed bij elkaar. Meng de bloem en bakpoeder zachtjes met een houten deeglepel erbij. Meng de kaas rustig erdoor en leg het beslag ongeveer 10 minuten opzij om uit te rusten.

Vet met margarine of boter een grote antikleef-ijzeren koekenpan. Verwarm de oven op 175 graden C of verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Meng de groenten in het beslag en voeg peper naar smaak toe. Roer niet te lang, maar zorg dat alle ingrediënten (zoveel mogelijk) met elkaar zijn vermengd. Als het beslag erg dik lijkt nadat de groenten zijn gemengd, voeg dan 1-2 eetlepels (op gevoel!) water toe en meng het goed door.

Giet het beslag in de koekenpan om de bodem volledig te bedekken. Bestrooi wat geroosterde sesam, zwarte sesam en nigellazaadjes eroverheen. Bak 20-25 minuten mooi goudbruin en gaar. Als je gewone of mini pancakes wilt bakken op het fornuis, dan bak je ze 4-5 minuten per zijde. Herhaal dit met het resterende beslag. Snijd de pannenkoeken in partjes of puntjes en serveer het warm met een dipsausje.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie