Gozleme met aardappelvulling

Gozleme met aardappelvulling

Heerlijke gözleme gemaakt met deels aardappelvulling, deels gehakt en een paar met kaas. Ze smaken echt goed!!

Ingrediënten deeg:

  • 675 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 240 ml yoghurt
  • 1 ei
  • 180 ml water (ongeveer)
  • 1 eetlepel zout

Ingrediënten aardappelvulling:

  • aardappelen
  • kerriepoeder
  • peterselie
  • koriander
  • Pul biber
  • zout

Ingrediënten gehaktvulling:

  • gehakt
  • 1 ui
  • koriander
  • peterselie
  • cajunkruiden
  • paprikapoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Maak eerst het deeg. Neem wat van het water, verwarm dit en los er het zakje gist in. Laat voor ongeveer 10 minuten staan tot het schuimt. Meng dan de yoghurt, het ei, de gist en zout met elkaar. Voeg de bloem in delen toe en schenk er beetje bij beetje het resterende water bij tot het een samenhangend zacht deeg is, dat licht plakkerig is. Het deeg moet vooral niet droog zijn! Maak er een bol van, dek af en laat rijzen.

Maak in de tussentijd de aardappelvulling. Kook de aardappelen, giet af en prak ze. Niet helemaal fijnprakken maar laat er nog stukjes in zitten. Snijd de peterselie en koriander fijn en doe erbij en breng op smaak met pul biber, zout en kerriepoeder.

Voor de gehaktvulling: rul het gehakt en snipper er een uitje bij. Voeg de kruiden toe en als laatste de peterselie en koriander.

turkse-gozleme

Verdeel het deeg in 12 bollen zodra het deeg is gerezen. Bestuif je werkblad goed met bloem en rol een bolletje dun en rond uit. Smeer er voor de helft vulling (gehakt of aardappel) op en sla de andere helft er overheen. Druk de randen aan en leg het in een droge pan.

Laat op een half hoog vuurtje garen. Draai om en bestrijk de zijden die nu bovenop ligt met een beetje gesmolten boter. Draai hem weer na een tijdje om en bestrijk ook die zijde met boter. Als beide kanten mooi goudbruin zijn is de gozleme klaar en kun je smullen!!


1 reactie

Geef een reactie