Griekse saladeschotel

Griekse saladeschotel

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik erg dol op salades, vooral in de zomer. Deze Griekse saladeschotel is ook weer zo’n topsalade. En prima geschikt als maaltijdsalade of lunch. I.p.v. kip kun je trouwens ook gehaktballetjes erbij doen, ook lekker! O en laat je niet verleiden door humus uit de winkel, zelfgemaakt is zo gedaan en zo lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Halve krop sla
  • 500 gr kipfilet
  • Zout en zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el versgehakte platte peterselie
  • 1 tl oregano
  • Olijfolie
  • 1 aubergine in maantjes
  • 1 rode puntpaprika in grove stukken
  • Kleine rode ui in ringen
  • 1 tomaat in partjes
  • Halve komkommer in maantjes
  • 1 blok feta of witte kaas in blokjes/stukjes
  • Groene olijven of kalamata olijven
  • Vers citroensap

Voor de humus:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • Zout en peper
  • Klein teentje knoflook

Bereiding:
Meng voor de kip de oregano met peterselie, paprikapoeder, 1 tl zout,1 tl zwarte peper en wat olijfolie. Marineer de kipfilets hierin en bak ze dan mooi goudbruin en gaar in een koekenpan of op je grillplaat. Snijd daarna in repen.

Doe de aubergine en paprika in een braadslede en meng er een snuf zout, zwarte peper en een scheut olijfolie door. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 20-30 min en schep tussentijds om. Voor de humus doe je de kikkererwten met wat vocht uit het blok en de tahin in een hakmolen. Pers ook de knoflook erboven.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


1 reactie

  1. Wiebke geplaatst op juli 22, 2017 Beantwoorden
    Heerlijke schotel. Ook lekker met gerookte makreel of tonijn of falafel .... genoeg mogelijkheden :)

Geef een reactie