Griesmeelcake met vanillevla
Deze cake maak je met zonnebloemolie, griesmeel en vanillevla. Resultaat? Een zachte en luchtige cake met vanillesmaak, een cake die absoluut niet droog wordt. Heerlijk dus! Dit recept heb ik lange tijd geleden overgenomen van het lid Insania op marokko.nl en gebruik ik nog steeds, al heb ik het wel gehalveerd. Voor het recept gebruik ik een glas van 250 ml inhoud, bijv. zo’n theeglas met oortje.
Ingrediënten voor griesmeelcake met vanillevla:
- Half glas suiker
- Half glas olie
- 1 vanillesuiker
- 2 eieren
- 250 gr griesmeel (fijn)
- 1 zakje bakpoeder
- 1,5 glas vanillevla
Garnering:
- 3 el honing
- Wat kokos of amandelschaafsel
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie goed. Voeg dan de vanillevla toe en mix er ook door. Tenslotte griesmeel en bakpoeder toevoegen en even goed mixen. Dan in een ingevette vorm doen (rond van 30 cm of rechthoekig van 20 x 30 cm) en in een voorverwarmde oven bakken op 175 graden voor ongeveer 45 minuten.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like