Groentetajine van bloemkool en spruiten

Groentetajine van bloemkool en spruiten

Recept voor een vegetarische groentetajine van bloemkool, spruiten, aardappelen en bonen.

Ingrediënten:

  • 3 aardappels
  • 2 zoete aardappels
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 4 roosjes bloemkool
  • 2 wortels
  • Handje sperziebonen
  • Handje snijbonen
  • 1 tomaat
  • 1 bosje koriander
  • 2 theelepeltjes milde paprikapoeder
  • 1 theelepeltje zout
  • 1 theelepeltje kurkumapoeder
  • 1/2 theelepeltje saffraan
  • 1 theelepeltje harissa pasta (verkrijgbaar bij slagers)

Bereidingswijze:

Schil en was al je groente eerst en zet het dan even opzij. Neem een tajine en doe er een flinke scheut zonnebloem olie in. Neem de aardappels en snij deze in grove stukken. Doe deze dan in de tajine en kruid het met de bovenstaande kruiden. Zet de tajin dan op het vuur. Zodra het begint te pruttelen roer je het even goed om.

Snipper de ui en tomaat en doe deze bovenop de aardappels/zoete aardappel. Leg vervolgens de rest van de groente bovenop de aardappels. Bestrooi de groente dan ook nog licht met de bovenstaande genoemde kruiden. Voeg er dan 1/2 theeglas water aan toe en dek de tagine dan af voor 40 minuten. Zet het vuurtje niet al te hoog, gewoon lekker laag zodat alles rustig kan garen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie