Gü toetje zelf maken
Tijdens de ramadan vond er op Facebook-pagina ‘The Sweetest Thing’ een mini rage plaats: het GÜ TOETJE. Ik had beloofd het ook een keer zelf te maken. Dus bij deze…
Het GÜ toetje is een absolute 10. Bastogne-achtige koekkruimeltjes onderin, crunchy en toch zacht als nat zand, een heerlijk laagje zoete roomkaas, en dan een geweldige chocolade ganache als topping. Heavenly.
Ik heb de bakjes van de originele Gü bewaard. Dit recept is voor 4 stuks en kent 3 stappen/laagjes.
Ingrediënten:
- 8 Bastogne koeken
- 50 gram ongezouten roomboter
- 150 ml dikke room
- 150 gram pure chocolade
- Kuipje Philadelphia
- Half zakje Klopfix
- Vanillestokje of pure vanille
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepeltje citroensap
Bereidingswijze:
Smelt de boter en doe dit samen met de koeken in de keukenmachine. Schep het in de bakjes en druk met de bolle kant van de lepel aan. Zet dit even opzij.
Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Kook de room en schenk de room over de chocolade. Laat dit 2 minuten staan. Roer dan met een gummyspatel en tadaaa, je hebt fluweelzachte ganache. Laat even afkoelen.
Ondertussen maak je de creamcheese laag. Neem de roomkaas. Doe hierbij de vanille, poedersuiker, citroensap en Klopfix. Goed doorroeren. Schep de roomkaas vulling bovenop de bodem en tot slot de ganache. Op laten stijven in de koeling.
Heerlijk bij een kop koffie of thee. Bon appetit.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like