Halve maantjes (koekjes)

Halve maantjes (koekjes)

Recept voor halve maantjes koekjes. Voor dit recept wordt er een Marokkaanse theeglas gebruikt.

Ingrediënten:

  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 3 eieren
  • 1 bakpoeder
  • 1 vanillesuiker
  • Bloem

Voor de garnering:

  • 1 a 2 potjes abrikozenjam
  • Kokosrasp

Bereidingswijze:

Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren tot een schuimig massa. Voeg vervolgens de olie en bakpoeder toe. Voeg dan de bloem beetje bij beetje bij toe (niet in één keer erbij gooien). Het moet een zachte deeg worden.

Rol het vervolgens uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Steek er met een glas of een rond uitsteekvormpje halve maantjes uit en leg ze op de bakplaat. Bak ze in de oven. Let erop dat de koekjes iets wit blijven en dat ze niet bruin gebakken worden! Laat de koekjes afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam met een kleine scheut water. Laat de koekjes er even in zwemmen, zodat ze de jam goed opnemen. Ze mogen een paar minuten er lekker in zwammen zodat de koekjes zacht worden. Rol ze vervolgens in de kokos en laat ze in een bord opdrogen en goed afkoelen.


4 reacties

  1. Sana geplaatst op mei 8, 2017 Beantwoorden
    Hallo hoeveel bloem heb je gebruikt
    1. Aya geplaatst op mei 8, 2017 Beantwoorden
      Dit doe je op gevoel tot je een zachte deeg hebt
  2. Sana geplaatst op mei 12, 2017 Beantwoorden
    Salem aleikoem .Oke bedankt super lekker ik heb ze nu twee keer gemaakt me man vond ze héérlijk
  3. Hakima geplaatst op juni 22, 2017 Beantwoorden
    Hoeveel ml is een marokkaanse theeglas

Geef een reactie