Halve maantjes (koekjes)
Recept voor halve maantjes koekjes. Voor dit recept wordt er een Marokkaanse theeglas gebruikt.
Ingrediënten:
- 1 glas olie
- 1 glas suiker
- 3 eieren
- 1 bakpoeder
- 1 vanillesuiker
- Bloem
Voor de garnering:
- 1 a 2 potjes abrikozenjam
- Kokosrasp
Bereidingswijze:
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren tot een schuimig massa. Voeg vervolgens de olie en bakpoeder toe. Voeg dan de bloem beetje bij beetje bij toe (niet in één keer erbij gooien). Het moet een zachte deeg worden.
Rol het vervolgens uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Steek er met een glas of een rond uitsteekvormpje halve maantjes uit en leg ze op de bakplaat. Bak ze in de oven. Let erop dat de koekjes iets wit blijven en dat ze niet bruin gebakken worden! Laat de koekjes afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam met een kleine scheut water. Laat de koekjes er even in zwemmen, zodat ze de jam goed opnemen. Ze mogen een paar minuten er lekker in zwammen zodat de koekjes zacht worden. Rol ze vervolgens in de kokos en laat ze in een bord opdrogen en goed afkoelen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like