Harcha van smida en iwzan
Harcha gemaakt met smida en iwzan. Made by mams! Deze soort harcha komt van de Ibdarsen.
Ingrediënten:
- 1 kom gerstgries (iwzan/tchicha)
- 1/2 kom fijne griesmeel (smida)
- 1/2 kom grove griesmeel (smida)
- Handvol bloem
- Zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- Water
- Zout
Bereidingswijze:
Week een kom iwzan in warm water voor 10 minuten. Gooi het water weg en doe de fijne en grove griesmeel erbij. Voeg er zout en bakpoeder aan toe. Maak het geheel nat met zonnebloemolie zodat het een zanderig geheel wordt.
Doe er vervolgens een handvol bloem bij en voeg er water aan toe tot je er een ronde bal van kunt maken. Maak deze plat (houdt het in een ronde vorm) en bak het af in een koekenpan/pizzapan/msagaar. Als de harsha net klaar is, is het lekker met een klontje boter in het midden. Smullen maar!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like