Harira met gehaktballetjes
Harira met gehaktballetjes voor o.a. in de ramadan. Je kunt de onderstaande kruiden gebruiken of 2 theelepeltjes gemixte kruiden die je vaak ook zelf kunt mengen of kant en klaar kopen: ra3ta (paprikapoeder, komijn, peper etc.) Dan laat je dat rijtje hieronder gewoon weg!
Ingrediënten:
- 4 uitjes
- 2 wortels
- 8 tomaten
- 1 flinke bos koriander
- 1 flinke bos peterselie
- stuk knolselderij
- 100 gram gehakt
- 4 eetlepels iewzan/tshisha
- 4 eetlepels vermicelli
- 1/2 zakje tomatensoep
Kruiden:
- 1 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel saffraan
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel peper
Extra:
- 3 eetlepels bloem
- citroen
- smen/dhen igaren
Bereidingswijze:
Uien met water pureren doe het dan in een pan. Wortels met water pureren doe dit bij de rest in de pan. Tomaten met koriander en peterselie pureren en als laatst ook in de pan. Je kunt de knolselderij voorkoken in water of gewoon zo rauw pureren.
Als je deze voor kookt in het water tegen het einde pas in de pan, pureer je deze rauw gelijk met de rest in de pan.
Ik voeg er geen olie aan toe, ik zet de groente zo op het vuur dus GEEN OLIE! Zet de pan op een hoog vuurtje zodat het even goed kan pruttelen.
Als het pruttelt dan voeg je de kruiden eraan toe, roer het dan om en voeg dan vervolgens het water toe. 1 1/2 liter water voeg ik toe aan het geheel.
Als je het water hebt toegevoegd en het begint te pruttelen. Doe dan de gehaktballetjes erin die je hebt gerold, maak ze niet te groot. Grote gehaktballetjes in de soep is niet lekker, probeer ze dus zo klein mogelijk te maken.
Voeg daarna de tshisha/iewzan en vermicelli eraan toe, zet dan het vuur laag zodat het rustig kan garen. Laat het zeker 1 uur op een laag vuurtje staan.
Tegen het einde maak je een bloem papje, 4 eetlepels bloem vermengen met 3 eetlepels water. Goed opkloppen met een garde of vork, zorg dat je geen klontjes krijgt. Zet dit dan even opzij.
Als de soeppan 1 uur op het vuur heeft gestaan, neem het tomatensoep zakje neem de helft ervan. Meng dit met water zodat er geen klontjes ontstaan. Doe dit dan in de pan en roer dit rustig om. Laat het even koken totdat het gaat pruttelen.
Laat het pan na het toevoegen van het tomatensoepje nog 10minuten op het vuur staan. Als laatst voeg je het bloempapje eraan toe. Laat het dan 5minuten op het vuur staan. Als laatst doe je er citroensap bij en 1 eetlepels smen.
Dan is je soep klaar!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like